Alliances françaises

AF knossos

De Alliance Française is opgericht in 1883 in Parijs onder bescherming van Paul Cambon en Pierre Foncin, rondom persoonlijkheden zoals Jules Verne, Louis Pasteur, Ferdinand de Lessesps, Armand Colin en Jules Renan. Vandaag de dag vertegenwoordigt zij wereldwijd een uniek cultureel netwerk, met 1. 040 vestigingen in 136 landen in vijf continenten.

Elk jaar komen meer dan 450. 000 mensen van alle leeftijden de Franse taal leren in de Alliances françaises en meer dan 6 miljoen mensen nemen deel aan de georganiseerde culturele activiteiten.De coördinatie van de organisatie wordt gewaarborgd door de Fondation Alliance Française.

De Alliance française de La Haye is gespecialiseerd in het onderwijzen van Frans als vreemde taal. Wij organiseren ook culturele evenementen in Den Haag en omgeving. Onze vereniging is zonder winstoogmerk.
In de afgelopen 20 jaar hebben veel particuliere bedrijven, Nederlandse overheidsinstellingen en internationale organisaties keer op keer hun vertrouwen in ons gesteld om hun werknemers te trainen in de Franse taal en Franstalige culturen. Elk jaar verwelkomen wij ongeveer 550 studenten en 1.200 inschrijvingen, die profiteren van onze expertise in het onderwijs van het Frans. Het aantal lesuren in 2015 is 43.300.

Wat is een Alliance Française?

Elke Alliance Française is een vereniging die onder lokaal recht valt, zonder winstgevend doel, die haar missie zelfstandig uitoefent, vrij van religieuze of politieke opvattingen.

De Alliances françaises hebben als gemeenschappenlijk doel, het volgen van drie essentiële missies:

Het aanbieden van cursussen Frans, in Frankrijk en over de hele wereld, aan alle doelgroepen

Het promoten van de Franse en Franstalige cultuur

Het bevorderen van culturele verscheidenheid

"

Onze waarden

Alle Alliances françaises delen dezelfde waarden die de essentie vormen van de organisatie en ondersteunen de daarbij horende acties

Respect voor culturele verscheidenheid, passie voor uitwisseling en solidariteit

Het streven naar excellentie in alle ondernomen activiteiten

De gastvrijheid

De waarden van de vereniging

Moderniteit en vernieuwing

Het team

Het Team

de raad van bestuur

Richard Schreurs

Voorzitter

Jan Lintsen

Penningmeester

Iris Henny

Michèle van Velzen

GEM.php Cartooning for peace Logo AF 125ans Ambassade de France aux PB Institut Français Palais de la paix Frenchity FLE-logo 2011 Lautre pays du theatre helping ACCESS help you small tv5monde  Lycee-Vincent-van-GoghLOGO-LE-LION-BLEUlogo-gemeente-den-haagLogoCcifeindexgalerie olink total boska