Workshops/Conversatie

De workshops literatuur, theater, conversatie en donderdagochtenden/vrijdagochtenden van de Alliance Française vinden plaats in een gemoedelijke sfeer en zijn ontwikkeld in aanvulling op een leertraject.

Deze workshops combineren een intensieve toepassing van de spreek- en luistervaardigheid, met speciale nadruk op de uitspraak.

L'AVALANCHE

avalanche

Het theatergezelschap van de Alliance Française de La Haye

De theaterworkshop van L’Avalanche, onder leiding van Pascal Milard, richt zich op plezier! De bijeenkomsten vinden plaats op zaterdagochtend en bestaan uit oefeningen die als doel hebben om personages te creëren of om het theaterspel te verkennen. De voorstelling wordt daarna opgevoerd voor een trouw publiek. Het minimaal vereiste niveau is B1.

rooster & prijzen

Literatuur

literature

Tijdens de literatuurlessen worden ideeën uitgewisseld omtrent belangrijke, Franstalige romans die uit de hedendaagse literatuur afkomstig zijn. Denk hierbij aan fictie, biografieën, etcetera. Tevens gaan we over literatuur discussiëren door middel van recensies van deskundigen over de werken van auteurs als Modiano, Kundera en Houellebecq. Het minimaal vereiste niveau is B2.

rooster & prijzen

Conversatie

Conversation

De conversatiecursussen zijn een aanvulling op het leertraject, gericht op de mondelinge competenties. U zult uw spreekvaardigheid in de praktijk ontwikkelen door middel van debatten, uitwisselingen in het Frans rondom thema's die u samen met de docent gaat kiezen: nieuws, maatschappij, cultuur, enz. U zult zich meer op uw gemak voelen en meer zelfvertrouwen krijgen tijdens gesprekken met Franstaligen. Er zijn cursussen voor de niveaus A2, B1 en B2/C1.

rooster & prijzen

De Donderdagochtend

jeduimatins de laf

Elke donderdagochtend, komen we met veel plezier samen om onze passie en enthousiasme voor de Franse cultuur te delen. We discussiëren over Franse literatuur, actualiteit, muziek, film en kunst. Het minimaal vereiste niveau is B2.

rooster & prijzen

De Vrijdagochtend

Vendrdeidmatins de laf

De vrijdagochtend is het ideale moment om de Franse/Franstalige literatuur en het nieuws van de week te bespreken. We zullen meerdere aspecten van Franstalige culturen ontdekken en daarnaast ook van tijd tot tijd de grammatica herzien. Het minimaal vereiste niveau is B2.

rooster & prijzen

Contact