In staat zijn in deze romantische taal te communiceren heeft mij altijd aangetrokken. Frans spreken is niet alleen cool, het is een van de meest gesproken talen in de wereld. Omdat ik niet goed genoeg Frans sprak toen ik op vakantie naar Frankrijk ging, durfde ik nooit een gesprek aan te gaan. De lessen bij de Alliance française hebben mij hiermee geholpen.
Ik heb veel vooruitgang geboekt door middel van de cursussen die ik heb genomen. De lessen werden in het Frans door een native docent gegeven. Ik heb dagelijkse uitdrukkingen geleerd en jargon dat niet in boeken voorkomt. Als ik niet naar de lessen kon gaan, als ik de stof nogmaals wilde doornemen, huiswerk wilde inleveren, kon ik gebruik maken van het online platform Moodle dat de Alliance tot onze beschikking stelt.

Ik vind het ook fijn dat de Alliance française in het centrum is gevestigd in een prachtig gebouw. Deze plek heeft naast charme, ook een rijke geschiedenis. Al het personeel, zonder uitzondering, is vriendelijk en beleefd.  AFLH bood me een volledige onderdompeling in de Franse taal en cultuur.

Manuel,