Emmapark 6, 2595 ET Den Haag

Francophonie aux Pays-Bas 2024

De Groep Franstalige Ambassadeurs en de Alliance Française de La Haye bieden een reeks evenementen aan voor de Maand van de Francofonie.

 

Receptie met Frans buffet, VRIJDAG 1 maart, 18.00 – 20.00 uur, Den Haag

Om de Francofoniemaand te vieren nodigt de Canadese ambassade Residence 7 Franstalige landen uit om hun culinaire specialiteiten te komen proeven. Er worden buffetten aangeboden door de ambassades van Ivoorkust, Frankrijk, Marokko, Libanon, Senegal, Egypte en Tunesië.

Alleen op uitnodiging.

 
Kroongetuigen, zaterdag 2 maart 2024, 13.30-16.30 uur, Alliance Française de La Haye

13.30 – 14.30 uur Opening van de tentoonstelling van de Ivoriaanse schilder Martial MOULO

Ontdek de schilderijen van Martial Moulo tijdens de vernissage in aanwezigheid van Z.E. Mr Mifougo Youssouf DIARRASSOUBA, Ambassadeur van Ivoorkust in Nederland.

14.30 uur – Cocktail georganiseerd door de ambassade van Ivoorkust

14.30 – 16.30 uur Ronde tafel Francophonie: welke invloed heeft de Franse taal vandaag de dag in internationale betrekkingen, zaterdag 2 maart 2024, 14.30 – 16.30 uur, bij de Alliance Française in Den Haag.

In aanwezigheid van
S. E. De heer Skander DENGUEZLI, Ambassadeur van Tunesië in Nederland & Voorzitter van de Groep van Franstalige Ambassadeurs in Nederland
De heer Ghislain MAINGAUD, algemeen afgevaardigde van de CSI, denktank Cercle de Stratégies et d’Influence
Voorafgegaan door een cocktail aangeboden door de Ambassade van Ivoorkust
Mevrouw Hélène PICHON, Directeur van de Alliance Française de La Haye & Coördinator van het Alliances Françaises Netwerk in Nederland

 
Le festival de courts-métrages francophones, zondag 3 maart 2024, 15.00-16.30 uur, Filmhuis Den Haag

De ambassades van Ivoorkust, Marokko, Tunesië, Zwitserland en Senegal, de Délégation générale du Québec en het Institut français NL organiseren op 3 maart om 15.00 uur een vertoning van korte films in de bioscoop van het Filmhuis. De vertoning wordt gevolgd door een receptie.

Vier de Francofoniemaand in het Filmhuis Den Haag!
7 Franstalige landen openen de deuren van hun verbeelding… in het Frans!
Korte films uit Ivoorkust, Frankrijk, Marokko, Zwitserland, Senegal, Tunesië en Quebec nemen je mee op een reis rond de wereld door het prisma van de taal.

Films van OIF-lidstaten – Frans ondertiteld
Gevolgd door een receptie georganiseerd door de OIF

 
LES PETITS FRANCOPHONES van 3 tot 8 jaar, zaterdag 16 maart, 10.30-12.00 uur, Alliance Française de La Haye

Ter gelegenheid van de Francophonie-maand biedt de Alliance française de La Haye een ontdekkingsochtend aan over de landen van de Franstalige wereld.
Voor alle kinderen (niet-Franstaligen en Franstaligen) van 3 tot 8 jaar.
ludieke activiteiten om het thema van de dag te begrijpen en te analyseren

Registratie €16

 
“Francophonie sans frontières”: Internationale dag van de Francophonie, ZONDAG 20 maart, 13.30-20.00 uur, Alliance Française de La Haye

20 maart is de Internationale Dag van de Francofonie. Ter gelegenheid hiervan nodigt de Alliance Française de La Haye bezoekers uit voor een reis naar 7 Franstalige landen: Kroatië, Ivoorkust, Canada, Marokko, Roemenië, Senegal en Tunesië. Elk land heeft zijn eigen zaal en biedt het publiek een culturele en educatieve reis. Bezoekers kunnen van zaal naar zaal lopen en in elke zaal die ze bezoeken hun Francophonie-paspoort laten stempelen.

13.30 – 15.30 uur: gereserveerd voor kinderen en schoolgroepen
15.30 – 18.00 uur: gereserveerd voor tieners
18.00 uur: welkomstwoord
18.00 – 20.00 uur: algemeen publiek

Gratis registratie

 
LES PETITS FRANCOPHONES van 7 tot 11 jaar, zaterdag 23 maart, 10.30-12.00 uur, Alliance Française de La Haye

Pour fêter le mois de la francophonie, l’Alliance Française de La Haye propose une matinée découverte pour partir à la rencontre de pays de la francophonie.Pour tous les enfants (non-francophones et francophones), à partir de 7 ans et jusqu’à 11 ans. Des activités ludiques pour comprendre et analyser le thème du jour

Registratie €16

 

WAT ZIJN DE VOORUITZICHTEN VOOR DE FRANSE TAAL IN NEDERLAND IN DE TWINTIGE CENTER, donderdag 28 maart 2024, 10.30 uur, Alliance Francaise de La Haye?

Ronde tafel Francophonie met :
– Samantha CAZEBONNE, senator voor Fransen die buiten Frankrijk wonen
– Maaike KOFFEMAN, hoogleraar Franse (en Europese) literatuur en cultuur aan de Radboud Universiteit Nijmegen & voorzitter van PLATFORM FRANS
– Amber SMITS, hoogleraar Frans en Nederlands aan het Stedelijk Gymnasium Den Bosch, auteur van een proefschrift over de plaats van het Frans in het Nederlandse onderwijs en van een rapport over de plaats van moderne talen in Nederland en omringende landen voor TALEN PLATFORM
– Hélène PICHON, directeur van de Alliance Française de La Haye & coördinator van het netwerk van 31 Alliances Françaises in Nederland

Gratis registratie

 

 
Over ons


De Groep van Franstalige Ambassadeurs (GAF) in Nederland verenigt zo’n zestig ambassades of algemene delegaties in Den Haag (of Brussel). De GAF staat in nauw contact met de Organisation internationale de la Francophonie. Het heeft als doel de belangen, waarden en prioriteiten van La Francophonie in Nederland onder de aandacht te brengen.

De Organisation internationale de la Francophonie is een institutioneel orgaan dat zich toelegt op het bevorderen van de Franse taal en het implementeren van politieke, educatieve, economische en culturele samenwerking binnen de 88 lidstaten en regeringen van de OIF. La Francophonie vertegenwoordigt 321 miljoen sprekers op vijf continenten die een gemeenschappelijke taal, het Frans, delen.

 
In samenwerking met

De evenementen van de Maand van de Francofonie 2024 in Nederland worden georganiseerd door het Institut français NL en de GAF, in het bijzonder de ambassades van Tunesië, Ivoorkust, Kameroen, Canada, Marokko, Roemenië, Senegal en Kroatië, de Délégations générales du Québec en Wallonie-Bruxelles, de Alliance Française de La Haye en het Lycée Vincent van Gogh. Met de steun van TV5Monde.

 

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.