Emmapark 6, 2595 ET Den Haag

136
jaar
ERVARING
De Alliance Française werd in 1883 opgericht in Parijs onder toezicht van Paul Cambon en Pierre Foncin, rond vooraanstaande figuren zoals Jules Verne, Louis Pasteur, Ferdinand de Lesseps, Armand Colin en Jules Renan. Vandaag de dag vertegenwoordigt de Alliance Française het eerste wereldwijde culturele netwerk met 1040 vestigingen in 136 landen verdeeld over de vijf continenten. Elk jaar komen meer dan 450.000 personen van alle leeftijden bij de vestigingen van de Alliance Française om de Franse taal te leren, en meer dan zes miljoen mensen nemen deel aan de culturele activiteiten van de Alliance Française. De coördinatie van het netwerk wordt verzorgd door de stichting Fondation Alliance Française.
Opgericht in 1883

Het oudste culturele netwerk ter wereld: opgericht in 1883 onder toezicht van Paul Cambon en Pierre Foncin, rond vooraanstaande figuren zoals Jules Verne, Louis Pasteur, Ferdinand de Lesseps, Armand Colin en Jules Renan.

WERELDWIJD NETWERK

Het belangrijkste culturele netwerk ter wereld: met meer dan 800 Alliances in de wereld, verdeeld over de vijf continenten in meer dan 130 landen, waar bijna 500.000 personen per jaar worden opgeleid.

NATIONAAL NETWERK

Nederland heeft een van de dichtste netwerken ter wereld: Nederland heeft nu een van de dichtste netwerken van de Alliance Française met een netwerk van 34 Alliances, waarvan de oudsten meer dan 125 jaar oud zijn.

800
Alliances in de wereld
500 000
personen per jaar worden opgeleid
34
Alliances in Nederland
DE MISSIES VAN EEN ALLIANCE FRANÇAISE
De Alliances Françaises zetten zich gezamenlijk in voor de voortzetting van drie fundamentele missies.
Culturele misie
De Alliances Françaises zetten zich gezamenlijk in voor de voortzetting van drie fundamentele missies.
TAALKUNDIGE MISSIE
Bijdragen aan de taalkundige en culturele verscheidenheid door in het bijzonder de taal en de lokale cultuur te bevorderen.
EDUCATIEVE MISSIE
Onderwijs en het gebruik van de Franse taal voor iedereen ontwikkelen.
WAAROM KIEZEN VOOR ONZE SCHOOL
  • De enige school die cursussen Frans aanbiedt tot aan niveau C van het Europees Referentiekader;
  • Het enige erkende centrum in Den Haag dat de officiële Franse examens mag afnemen: DELF/DALF, TCF en TEF;
  • Een aanzienlijke ervaring in e-learning: een echte gedifferentieerde onderwijsmethode met digitale ondersteuning.
  • Onze nieuwe locatie: sinds februari 2018 zitten we op onze nieuwe locatie (tien minuten lopen van het Centraal Station, vlakbij een halte van buslijnen 24, 43, 44 en tramlijnen 2 en 6);
  • Zeven lokalen met interactieve schermen of digitale schoolborden, bedoeld om beter te leren;
  • Een school die sinds 3 januari 1890 in Den Haag aanwezig is en die vandaag de dag de grootste Alliance Française in Nederland is.
  • Wij werven alleen leraren wiens moedertaal Frans of Nederlands is;
  • Wij werven alleen leraren die een erkend diploma hebben voor het onderrichten van Frans als vreemde taal;
  • Wij zoeken altijd naar gespecialiseerde leraren die in staat zijn in te spelen op de behoeften van onze leerlingen. Bijvoorbeeld: e-learning, diplomatiek Frans, kindercursussen, theater …
ZIJ GEVEN ONS HET VERTROUWEN
De grootste instellingen geven ons het vertrouwen, waarom u ook niet?

ARJUN KRISHNAN
Arjun Krishnan

Als student elektronische engineering leerde ik Frans voor mijn plezier en om iets anders te doen te hebben naast mijn studie engineering. Maar langzamerhand kreeg ik steeds meer passie voor de taal. Ik was begonnen met Frans leren tijdens mijn verblijf op het eiland Mauritius. Ik leerde alleen maar een taal, maar het Frans heeft me ook geholpen om mijn ideeën veel gemakkelijker te uiten. Ik was destijds introvert, maar het Frans heeft me vertrouwen gegeven om me goed uit te drukken. Ik heb zelfs besloten om mijn niveau nog verder te ontwikkelen en ik heb het DELF examen gedaan. Bij Amazon was DELF B2 ook een vereiste competentie, aangezien we voor Franse ondernemingen werkten en ons gevraagd werd om met onze klanten altijd in het Frans te communiceren.

beautiful-blond-hair-blue-1326946
Charlotte
Advocaat

Bij de Alliance Française bevalt de onderwijskundige vooruitgang me en de leraren hebben een luisterend oor. Bovendien vind ik het leuk om met studenten te kunnen communiceren die uit alle hoeken van de wereld komen. De talrijke hulpmiddelen die in Moodle beschikbaar zijn, vormen verder een waardevol hulpmiddel. Waarom voor de Alliance Française in Den Haag kiezen? Het is een hartelijke omgeving en de leraren zijn uitstekend!

casual-college-connection-1438081
Geert
Ingenieur

Mijn docenten komen uit Frankrijk en de uitwisselingen tijdens de lessen zijn in het Frans. We spreken Frans! Mijn docenten zijn altijd beschikbaar als ik ergens moeilijkheden mee heb, vooral bij grammatica en de uitspraak. Dat helpt me om gemakkelijker de Franse taal te leren. Dus als je Frans wilt leren, raad ik je zeker aan om je bij de Alliance Française in Den Haag in te schrijven.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.