Emmapark 6, 2595 ET Den Haag
FAQ’s
Als je een vraag hebt over de school, de inschrijvingen of over de culturele activiteiten? Raadpleeg dan de FAQ’s!

Als je geen volledige beginner meer bent, moet je een niveautest maken. Deze schriftelijke en mondelinge test bepaalt uw niveau en je kunt zo de cursus kiezen die het beste bij je past.

Op elk gewenst moment. De toets is online beschikbaar via de volgende link.

Door middel van deze toets kun je je niveau van het Frans vaststellen en kun je bepalen welke cursus voor jou het meest geschikt is.

Als je geen volledige beginner meer bent, moet je een niveautest te maken. Deze test stelt ons in staat om uw niveau van het Frans te evalueren en u naar de cursus te leiden die het best bij uw behoeften past.

In deze twee gevallen is het noodzakelijk dat je opnieuw een niveautest maakt.

Een algemene cursus Frans voor de duur van 24 uur kost € 299,00 (inschrijfkosten en boeken niet inbegrepen). Voor themacursussen en cursussen voor een specifiek doel, kijk dan op de betreffende pagina’s.

Je kunt pinnen bij de receptie van de Alliance Française in Den Haag, een overschrijving doen, contant betalen bij de receptie van de Alliance Française in Den Haag of online betalen.

Ja, wij hebben cursussen voor elk niveau, van A1 tot C1. Al onze cursussen zijn gebaseerd op een actieve benadering van de taal en ze zijn in overeenstemming met het Europees Referentiekader (ERK).

Wij hebben 5 cursusperiodes per jaar. Elke cursusperiode duurt 8 weken. Wij hebben ook intensieve cursussen die plaatsvinden in de Zomer.

Over het algemeen vinden de lessen een keer per week plaats met een duur van drie uur of twee keer per week met een duur van anderhalf uur per keer.

Minimaal 5 en maximaal 12 studenten per klas en maximaal 8 voor de conversatiecursussen.

De grote meerderheid van onze studenten is tussen de 25 en 40 jaar.

Ja. Ons publiek is heel internationaal en daarom geven wij alle cursussen in het Frans, zelfs de beginnerscursussen.

Afhankelijk van de gekozen cursus is de gebruikte methode Defi of Edito. De docenten kunnen ook gebruik maken van verschillende soorten documenten (audio, video …). Je kunt de benodigde boeken voor je cursus kopen bij het secretariaat van de Alliance.

De cursussen worden verzorgd door een team van twaalf deskundige docenten. Zij hebben allemaal het Frans als moedertaal en beschikken over een universitair diploma voor het onderrichten van Frans als vreemde taal.

Nee, als je afwezig bent door ziekte of vakantie bijvoorbeeld, is het niet mogelijk om de les in te halen in een andere klas. De lessen zijn beschikbaar op
Alli@nce en ligne
.

Nee. Als de cursus eenmaal begonnen is en je een of meerdere keren afwezig bent, om welke reden dan ook, wordt er geen geld meer teruggegeven. De Alliance Française in Den Haag betaalt wel terug als je ons een week voor het begin van de cursus een schriftelijk verzoek stuurt of als de cursus niet door kan gaan vanwege te weinig aanmeldingen.

Je kunt per e-mail contact met ons opnemen: secretariat02@aflahaye.nl of telefonisch: 070 – 362 15 23. Wij zullen dan al je vragen met betrekking tot een privécursus beantwoorden.

Ja, er zijn cursussen voor Franstalige en niet Franstalige kinderen die gedurende het jaar plaatsvinden en er zijn thematische workshops per periode.

Voor meer informatie kun je per e-mail contact opnemen met de pedagogische coördinatrice via enfant@aflahaye.nl of telefonisch via nummer 070 – 362 15 23

Ja, om op de hoogte te worden gehouden van al onze evenementen kun je je abonneren op onze infobrief.

Alle klachten moeten schriftelijk aan de directeur, de heer Fabien Pois ( (info@aflahaye.nl ) gestuurd worden. Hij beoordeelt deze met zorg.
Als je het niet eens bent met de geboden oplossing, zullen wij je klacht voorleggen aan de commissie van de Alliance Française in Den Haag.
De beslissing van de commissie is definitief.
Alle klachten worden vertrouwelijk behandeld en de Alliance Française in Den Haag doet haar best om binnen twee weken te reageren. Mocht de behandeling van je klacht meer tijd in beslag nemen dan zullen wij je hiervan zo spoedig mogelijk op de hoogte stellen. Elke klacht en de geboden oplossing worden geregistreerd en bewaard voor de duur van een jaar.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.