Emmapark 6, 2595 ET Den Haag
Niveau en voortgang

De cursussen Frans zijn in overeenstemming met de niveaus van het ERK, waardoor je een opleidingsniveau kunt behalen dat internationaal erkend is. Deze niveaus zijn verdeel in 2, 4 of 6 deelniveaus. Deze niveaus zijn verdeel in 2, 4 of 6 deelniveaus.

De cursussen Frans zijn in overeenstemming met de niveaus van het ERK: A1, A2, B1, C1 & C2.

 

De niveaus zijn als volgt verdeeld: A1 (A1.1, A1.2), A2 (A2.1, A2.2), B1 (B1.1, B1.2, B1.3, B1.4, B1.5, B1.6), B2 (B2.1, B2.2, B2.3, B2.4, B2.5, B2.6), C1 (C1.1, C1.2, C1.3, C1.4, C1.5, C1.6).

Elk deelniveau komt overeen met de geselecteerde hoofdstukken in onze aangeboden methodes. Op deze manier worden nieuwe thema’s aangesneden, waarin de regels van grammatica en vocabulaire worden aangepakt.

 

Deze verdeling zorgt ervoor dat je op een afgemeten en efficiënte manier voortgang boekt.

A1- Beginner
Dit is het basisniveau voor het gebruik van de taal. Je bent in staat tot eenvoudige interactie: je kunt iets over jezelf vertellen en over je directe omgeving. Niveau A1 is onderverdeeld in twee deelniveaus.
A2- Basisgebruiker
Je bent in staat om te communiceren in simpele en alledaagse taken. Je kunt beleefdheidsformaliteiten uiten en je bent in staat om een directe uitwisseling over vertrouwde en alledaagse kwesties te uiten. Niveau A2 is verdeeld in vier deelniveaus.
B1- Zelfstandige Gebruiker
Je gaat onafhankelijk worden. Je zult in staat zijn om een interactie voort te zetten: je kunt actief deelnemen aan een discussie en een en ander ook begrijpen. Je kunt advies geven en je mening uiten. Je kunt je redden in onvoorziene omstandigheden van het dagelijks leven. Niveau B1 is verdeeld in zes deelniveaus.
B2 – Gevorderd gebruiker
Aan het eind van niveau B2 heb je het niveau van een gevorderd gebruiker verworven en kun je een betoog houden om je mening te verdedigen, een standpunt ontwikkelen en onderhandelen. Je kunt gemakkelijk een sociaal gesprek voeren en je bent in staat om je eigen fouten te verbeteren. Niveau B2 is verdeeld in zes deelniveaus.
C1 – Zeer gevorderde gebruiker
Je bent in staat om gemakkelijk en spontaan te communiceren. Je hebt een grote woordenschat en je kunt de juiste uitdrukking vinden om je uit te drukken. Je kunt helder en zonder aarzeling formuleren, in goed opgebouwde zinnen. Hieruit blijkt dat je de structuur van de taal beheerst en kunt toepassen. Niveau C1 is onderverdeeld in zes verschillende cursussen.
Test uw niveau
Doe de plaatsingstest om te weten te komen wat uw niveau van het Frans is en kies de klas die het beste bij u past.
Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.