Emmapark 6, 2595 ET Den Haag

Hallo.

De beheersing van het Frans wordt steeds belangrijker in een wereld met veel contacten. Of het nu om persoonlijke of professionele redenen is, het afleggen van een Franse test of het behalen van een erkend Frans diploma heeft vele voordelen.

De meest gebruikte Franse tests zijn de Test de Connaissance du Français (TCF) en de Test d’Évaluation du Français (TEF). Deze toetsen beoordelen het mondelinge en schriftelijke begrip en de mondelinge en schriftelijke productie. Ze worden vaak gebruikt om het niveau van bekwaamheid in het Frans in een professionele of academische context aan te tonen, of om toelating tot een Franstalige universiteit of school aan te vragen.

Franse diploma’s daarentegen worden afgegeven door het Franse ministerie van Onderwijs en worden internationaal erkend. De meest behaalde diploma’s zijn de Diplômes d’Études en Langue Française (DELF) en de Diplômes Approfondis de Langue Française (DALF). Deze diploma’s getuigen van het vermogen om de Franse taal in verschillende contexten te gebruiken, zowel mondeling als schriftelijk.

Naast de professionele voordelen kunnen Franse taaltesten en diploma’s ook persoonlijke voordelen bieden. Ze kunnen het zelfvertrouwen vergroten en de taalvaardigheid ontwikkelen die nodig is om effectief in het Frans te communiceren.

De Alliance Française de La Haye is een erkend examencentrum voor deze certificaten. De volgende examensessies voor de DELF PRIM en junior vinden plaats op respectievelijk 31 en 24 mei 2023 en van 5 tot en met 9 juni voor de DELF DALF all publics. Voor het TCF en TEF zijn de examensessies als volgt:

De Alliance Française de La Haye kan u ook helpen bij de voorbereiding en het afleggen van de examens.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.