Protocole COVID-19

Alliance Française de La Haye

Inleiding :

Dit protocol is gemaakt om te verzekeren dat de sociale afstand en de voorzorgmaatregelen gerespecteerd worden in l’Alliance Française le La Haye (Emma park 6, 2595 ET Den Haag). Dit zal de verspreiding van COVID-19 tegengaan.

 

Deze regels moeten worden toegepast door alle mensen die zich in l’Alliance Française bevinden (personeel en leerlingen van l’Alliance Française de La Haye). De directie kan iemand verbieden om binnen te komen in l’Alliance als men dit protocol niet respecteert.

 

Als iemand symptomen toont (of een familielid symptomen toont), willen wij u eraan herinneren dat u niet l’Alliance Française binnen kan komen.

Volgens het voorzorgsprincipe en in overeenstemming met de Nederlandse aanbevelingen, een periode van 10 dagen isolatie moet in acht worden genomen na elke terugkeer uit een rode zone.

De belangrijkste regels zijn:
– Het behouden van 1,5 m afstand
– Het zo vaak mogelijk desinfecteren van de handen
– Het dragen van een masker als de 1,5 m niet gerespecteerd kan worden

 

Indeling van het gebouw

Ingang/uitgang

 

Bij de ingang van het gebouw zal er een markering op de grond plaatsen vinden die de 1,5 m aangeeft.

 

Hydroalcoholische gel zal tot beschikking gesteld worden bij de SAS ingang. Het personeel en de leerlingen zullen verplicht deze gel moeten gebruiken voordat ze het gebouw ingaan.

 

Een overzicht van de belangrijkste instructies zullen opgehangen worden bij de SAS ingang (tussen de toegangsdeur en de gang).

 

Gezien de indeling van het gebouw en het onvermogen om de afstand ter alle tijden te respecteren, is aangeraden om op te passen om elkaar niet te kruisen in de gangen en de trappen.

 

De leerlingen moeten gelijk naar hun klaslokaal gaan en gelijk naar buiten te gaan na het einde van de les.

 

Garderobe
Wij verzoeken al het personeel en de leerlingen om hun jassen bij zich te houden.

 

Indeling van de gemeenschappelijke klaslokalen:
– Gemeenschappelijk klaslokaal: de klaslokalen 1, 3, 4, 6 zijn gereserveerd voor de lessen van maximaal 6 of 7 leerlingen per klaslokaal. In de klaslokalen zullen de tafels worden ingedeeld met 1,5 m afstand van elkaar en deze mogen niet verplaats worden. Een markering zal op de grond van de zalen de 1,5 m afstand aangeven.
– Individuele klaslokalen: het klaslokaal 2 zal gebruikt worden als een examen lokaal (TCF/TEEF)/ individuele lessen/ administratie kantoor.
– Lerarenkamer: het klaslokaal 5 is de lerarenkamer.

 

Indeling van de bureaus van de administratie:
– In het administratie kantoor zal elke tafel een plexiglas wand hebben.
– De indeling van het bureau < examens / Elearning > kan maximaal 1 persoon tegelijkertijd in het bureau verwelkomen. De bezetting zal besloten worden door de inzittenden.
– En plexiglas wand zal geplaats worden bij de receptie.
– Extra computerstations zijn geplaats bij de receptie en in klaslokaal 2 zodat het personeel van de administratie daarop kunnen werken. Het protocol die uitgelegd is in de inleiding moet gevolgd worden.

Management van de lessen:

De leerlingen moeten hun aankomst bij l’Alliance Française anticiperen om achtereenvolgens het lokaal binnen te komen. Hierdoor kunnen de leraren op tijd beginnen.

 

Het personeel en de leraren zullen ervoor zorgen dat de deuren van de klaslokalen open zijn aan het begin en het einde van de les zodat de leerlingen de deur niet aan hoeven te raken.

 

De leerlingen moeten gelijk naar hun klaslokaal gaan.

 

De pauzes van de verschillende groepen zullen verspreid worden om bijeenkomsten te vermijden.
Op het moment dat de pauze plaats vindt, blijven de leerlingen op hun plaats of verlaten zij het gebouw. Als er iemand naar de receptie moet, moet diegene de veiligheidsafstanden aan houden. Daarenboven, moet het maximaal aantal aanwezigen in de receptie gerespecteerd worden.

 

En cas de non-respect du protocole, l’enseignant présent en classe, au nom de la direction de l’établissement,  pourra rappeler la nécessité du  respect des consignes aux participants en demandant de prendre les mesures appropriées. En cas de refus du participant, il devra en avertir la direction qui prendra les décisions en conséquence.

 

A la fin du cours, enseignants et professeurs doivent se laver les mains en quittant la salle de classe.

 

 • Met betrekking tot de lessen voor kinderen:

 

De kinderen worden gevraagd om zelf hun materiaal mee te nemen dat zij zelf alleen zullen gebruiken.
Snacks kunnen niet meer gegeven worden door l’AFLH. Daarvoor wordt verzocht dat de kinderen zelf hun snacks meenemen.
Wij zullen nog wel water en limonade blijven aanbieden. De bekers zullen 1 keer gebruikt worden.
Wachten bij de receptie is niet meer mogelijk voor de ouders en begeleidende volwassen.
De leraren zijn verantwoordelijk voor het terugbrengen van de kinderen naar de uitgang van het gebouw waar de ouders en begeleidende volwassen zullen wachten.

 

Algemene hygiënevoorschriften

 

 • Gebouw

 

Regelmatig zal er dagelijks een ventilatie van het pand plaatsvinden (het openen van de ramen, openslaande deuren). Dit zal het personeel en het schoonmaakteam doen (klaslokalen, kantoren en gemeenschappelijke ruimtes).

 

 • Het dragen van een masker

 

Het dragen van een masker is niet verplicht zolang de veiligheidsafstand van 1,5 m gerespecteerd kan worden. Dit geldt voor leerkrachten, medewerkers van de administratie en leerlingen.

 

 • Klaslokaal

 

In elk klaslokaal is een hydroalcoholigsche gel, een spray en papieren handdoeken aanwezig om de tafels en stoelen schoon te maken.
De vuilnisbakken worden in elk lokaal dagelijks geleegd.

 

 • Toiletten

 

 • Voor elk toilet zal er een markering op de grond plaats vinden die de 1,5 m afstand zal aangeven.
 • Een desinfecterende gel zal in alle toiletten van het gebouw aanwezig zijn.
 • Het personeel en de leerlingen worden verzocht hun handen te desinfecteren bij het betreden en verlaten van het toilet.
 • Een spray zal aanwezig zijn in elk toilet om de toiletbril en handgrepen voor en na het gebruik schoon te maken.
 • Zeep en papieren handdoeken zijn altijd aanwezig.

 

 • Koffie en thee voor de leerlingen

 

In verband met de maatregelen van het RIVM moeten de leerlingen zelf hun drinken meenemen. L’AFLH kan geen drankjes meer aanbieden aan de leerlingen.

 

 • Personeelsruimte en keuken

 

Tijdens de lunchpauzes of gedurende de dag wordt er aan het personeel van l’AFLH gevraagd om de instructies voor de sociale afstand te respecteren. De sanitaire instructies moeten strikt gevolgd worden bij het gebruik van keukengerei (systematisch schoonmaken van de vaat en het bestek).

 

 

 • Schoonmaken

 

Dagelijks worden de klaslokalen, toiletten, deuren, handgrepen en tafels intensief schoon gemaakt.

 

Brand

In het geval van brand zal het evacuatieprotocol voorrang hebben op dit protocol.

 

 

 

 

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.