Emmapark 6, 2595 ET Den Haag

Protocole COVID-19

Alliance Française de La Haye

Inleiding :

Dit protocol is gemaakt om te verzekeren dat de sociale afstand en de voorzorgmaatregelen gerespecteerd worden in l’Alliance Française le La Haye (Emma park 6, 2595 ET Den Haag). Dit zal de verspreiding van COVID-19 tegengaan.

 

Deze regels moeten worden toegepast door alle mensen die zich in l’Alliance Française bevinden (personeel en leerlingen van l’Alliance Française de La Haye). De directie kan iemand verbieden om binnen te komen in l’Alliance als men dit protocol niet respecteert.

 

Als iemand met milde of meer ernstige symptomen (of een familielid symptomen toont) die aan COVID kunnen denken (loopneus, koorts, kortademigheid, hoest, reuk- of smaakverlies ….) wordt geadviseerd de AFLH-gebouwen niet te bezoeken en zich te laten testen alvorens te overwegen terug te keren naar de gebouwen.

De belangrijkste regels zijn:
– Het behouden van 1,5 m afstand
– Het zo vaak mogelijk desinfecteren van de handen
– Het dragen van een masker als de 1,5 m niet gerespecteerd kan worden

 

Indeling van het gebouw

Ingang/uitgang

Bij de ingang van het gebouw zal er een markering op de grond plaatsen vinden die de 1,5 m aangeeft.

Hydroalcoholische gel zal tot beschikking gesteld worden bij de SAS ingang. Het personeel en de leerlingen zullen verplicht deze gel moeten gebruiken voordat ze het gebouw ingaan.

Een overzicht van de belangrijkste instructies zullen opgehangen worden bij de SAS ingang (tussen de toegangsdeur en de gang).

Gezien de indeling van het gebouw en het onvermogen om de afstand ter alle tijden te respecteren, is aangeraden om op te passen om elkaar niet te kruisen in de gangen en de trappen.

De leerlingen moeten gelijk naar hun klaslokaal gaan en gelijk naar buiten gaan na het einde van de les.

 

Management van de lessen:

De lokalen zijn zo ingericht dat er een afstand van 1,5 m tussen de leerlingen is, en er wordt verzocht deze afstand te handhaven.

De leerlingen moeten hun aankomst bij l’Alliance Française anticiperen om achtereenvolgens het lokaal binnen te komen. Hierdoor kunnen de leraren op tijd beginnen.

Het personeel en de leraren zullen ervoor zorgen dat de deuren van de klaslokalen open zijn aan het begin en het einde van de les zodat de leerlingen de deur niet aan hoeven te raken.

De leerlingen moeten gelijk naar hun klaslokaal gaan.

 

De pauzes van de verschillende groepen zullen verspreid worden om bijeenkomsten te vermijden.
Op het moment dat de pauze plaats vindt, blijven de leerlingen op hun plaats of verlaten zij het gebouw. Als er iemand naar de receptie moet, moet diegene de veiligheidsafstanden aan houden. Daarenboven, moet het maximaal aantal aanwezigen in de receptie gerespecteerd worden.

Indien het protocol niet wordt nageleefd, kan de in de klas aanwezige docent namens de schoolleiding de deelnemers eraan herinneren dat zij de instructies moeten naleven en hen verzoeken de nodige maatregelen te nemen. Indien de deelnemer weigert, moet hij/zij dit mededelen aan de directie, die de nodige beslissingen zal nemen.

Aan het einde van de les of in de pauze moeten de leraren de klas luchten om de lucht te verversen.

 

  • Met betrekking tot de lessen en workshops voor kinderen:

De kinderen worden gevraagd om zelf hun materiaal mee te nemen dat zij zelf alleen zullen gebruiken.
Snacks kunnen niet meer gegeven worden door l’AFLH. Daarvoor wordt verzocht dat de kinderen zelf hun snacks meenemen.
Wij zullen nog wel water en limonade blijven aanbieden. De bekers zullen 1 keer gebruikt worden.
Voor de gewone lessen is het wachten bij de receptie is niet meer mogelijk voor de ouders en begeleidende volwassen.

Voor de lessen voor kleuters (jonger dan 4 jaar) en voor eenmalige workshops op zaterdag mogen ouders hun kinderen begeleiden, met strikte inachtneming van dit protocol.

De leraren zijn verantwoordelijk voor het terugbrengen van de kinderen naar de uitgang van het gebouw waar de ouders en begeleidende volwassen zullen wachten.

 

Algemene hygiënevoorschriften
  • Gebouw

Regelmatig zal er dagelijks een ventilatie van het pand plaatsvinden (het openen van de ramen, openslaande deuren). Dit zal het personeel en het schoonmaakteam doen (klaslokalen, kantoren en gemeenschappelijke ruimtes).

 

  • Het dragen van een masker

Het dragen van een masker is niet verplicht zolang de veiligheidsafstand van 1,5 m gerespecteerd kan worden. Dit geldt voor leerkrachten, medewerkers van de administratie en leerlingen.

 

  • Klaslokaal

In elk klaslokaal is een hydroalcoholigsche gel, een spray en papieren handdoeken aanwezig om de tafels en stoelen schoon te maken.
De vuilnisbakken worden in elk lokaal dagelijks geleegd.

 

  • Schoonmaken

Dagelijks worden de klaslokalen, toiletten, deuren, handgrepen en tafels intensief schoon gemaakt.

 

Brand

In het geval van brand zal het evacuatieprotocol voorrang hebben op dit protocol.

 

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.